Twinfield boekhouden

Twinfield is hét online boekhoudprogramma voor ondernemers

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Als ondernemer komen de volgende gedachtes je waarschijnlijk bekend voor: ‘’Weer bezig met die boekhouding, kan dat niet sneller?!’’, ‘’Waar is die factuur van vorig kwartaal ook alweer’’ of ‘Kunnen die splitsingen niet automatisch gedaan worden?’. Boekhouden kan lijden tot veel frustraties. Een goed boekhoudprogramma kan de oplossing zijn.

Ik werk nu al een aantal maanden met Twinfield en ik verbaas mij nog steeds over de mogelijkheden. Twinfield is een online boekhoudprogramma met meer dan 180.000 gebruikers en 300 softwarekoppelingen. In dit artikel beschrijf ik de grote voordelen van dit pakket, maar ik geef ook een aantal aandachtspunten. Daarnaast is er recent nog een nieuwe functie toegevoegd aan Twinfield namelijk het starten van een financieringsaanvraag via het boekhoudpakket! Via deze functie kun je binnen aantal minuten een financieringsaanvraag berekenen en versturen. Voor meer informatie, zie link: https://goo.gl/F6jVd3

De handigste functies naar mijn mening:

  • Scan & Herken
  • Automatische boekingsinstructies
  • Breed scala aan rapporten
  • Heel veel software koppelingen

Scan & herken

Het grootste voordeel van Twinfield vind ik ‘scan en herken’. Scan en herken houdt in dat je digitaal facturen naar Twinfield kunt sturen via de mail, een importbestand of de foto’s via mobiele apps. Stel je eens voor je bent als ZZP’er bij een winkel, je maakt een foto van het bonnetje en het bonnetje staat direct in je boekhoudpakket. Eenvoudiger kan het bijna niet. De scan & herken functie van Twinfield maakt het boekhouden leuker doordat facturen zo makkelijk aan te leveren zijn.

Automatische boekingsinstructies

Als ondernemer komt het ook vaak voor dat je veel identieke facturen ontvangt van debiteuren of crediteuren. Met Twinfield is het mogelijk om facturen of transacties automatisch te boeken op basis van een aantal kenmerken. Je kunt kiezen uit omschrijving van de banktransactie, rekeningnummer, naam bedrijf en bedrag. Uit eigen ervaring zou ik bij het maken van automatische boekingsinstructies gebruikmaken van rekeningnummer en de naam van het bedrijf, omdat dit negen van de tien keer uniek is. Door goede boekingsinstructies op te stellen, gaat dit in de toekomst veel tijdswinst opleveren omdat je nog maar een klein gedeelte van de transacties handmatig moet boeken. Indien je een lening hebt met een vaste aflossing en variabele rente kun je dit ook automatiseren door de functie ratio toe te passen en het gewenste aflossingsbedrag in te voeren. Hierdoor hoef je nooit meer handmatig je lening te splitsen in aflossing en rente!

Breed scala aan rapporten

Indien alle facturen in Twinfield zijn gezet, kun je binnen een paar klikken diverse rapporten maken. Zo kun je kiezen uit een winst- en verliesrekening, balans of btw-aangifte. In totaal heb je de keuze uit 48 rapporten, maar het is ook mogelijk om je eigen rapport te maken die bij jouw bedrijfsvoering past.

Heel veel softwarekoppelingen mogelijk binnen Twinfield

In de praktijk is het vaak lastig om over te gaan naar een ander boekhoudpakket, aangezien je andere programma’s een koppeling hebben met jouw boekhoudpakket. Twinfield biedt hiervoor de oplossing door veel softwarekoppelingen aan te bieden. Benieuwd of er ook een koppeling is met jouw software? Zie deze link: https://goo.gl/NdAukr

Aandachtspunten

Elk systeem heeft natuurlijk een aantal punten die niet geheel naar wens zijn. Twinfield biedt onwijs veel mogelijkheden, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Functies die je vaak gebruikt kun je het beste toevoegen aan je favorieten, hierdoor kun je eenvoudig naar de gewenste functie gaan en je voorkomt dat je veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar de gewenste functie. Verder moet je er goed opletten dat je juiste boekingsinstructies maakt, Twinfield doet namelijk exact datgene wat jij invoert.

Ik hoop dat je door dit artikel een goed beeld hebt gekregen van Twinfield en dat je net zo enthousiast bent als ik. Wil je eens kijken hoe het programma werkt, dan is dat mogelijk. Twinfield biedt een proefversie aan van 30 dagen!

Andries van der Werff

Andries van der Werff

Het leven is zo simpel. Alleen mensen maken het zichzelf onnodig lastig. Elke week wil ik jou weer een nieuwe eye-opener geven.

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen