fbpx

Inkomstenbelasting Aangifte

Wil je je aangifte inkomstenbelasting 2020 aan ons uitbesteden? In deze checklist kan je zien wat wij nodig hebben om je aangifte te doen.

Machtiging

Zonder het krijgen van een machtiging kunnen wij de aangifte niet voor je invullen. Hoe krijg je een machtigingscode?

Dan kan je eenvoudig zelf downloaden via machtigen.digid.nl

Je logt in met je DigiD > klik op “iemand machtigen” >selecteer “inkomstenbelasting 2020” > druk op bevestigen > je kan nu de machtigingscode downloaden.

Let op! Doen we aangifte voor jou en je partner? Dan hebben we van jullie beiden een machtigingscode nodig.

NAW-gegevens

Je volledige naam en adresgegevens. Ook je BSN-nummer, geboortedatum en je telefoonnummer ontvangen we graag van je.

Bij kinderen jonger dan 18 jaar ontvang ik graag hun volledige naam, geboortedatum en hun BSN-nummer ontvangen we graag van je.

Ook hebben we een kopie nodig van je aangifte inkomstenbelasting over vorig jaar.

Algemene deel van de aangifte

Heb jij (of je partner) gewerkt in loondienst? Stuur ons dan de jaaropgave van je werkgever. Ook bij een uitkering of andere inkomsten ontvangen we graag de jaaropgave van je.

Heb je een eigen woning? Dan ontvangen we graag de WOZ-beschikking van je (met de WOZ-peildatum 1 januari 2020). Ook de jaaropgaaf van je hypotheek hebben we nodig. Zijn er bijzonderheden of heb je een woning gekocht? Lever dan zoveel mogelijk informatie hiervoor aan. Bij de aan- of verkoop van een woning is dit in ieder geval de afrekening van de notaris.

Jaaroverzichten van de bank en overzichten van eventuele beleggingen. Verdere uitgaven zoals zorgkosten (buiten je zorgverzekering om), studiekosten (bij geen recht op studiefinanciering) en giften (met naam van de instantie en het bedrag).

Verder ontvangen we graag een overzicht van (eventuele) schulden, betaalde lijfrente premies en een overzicht van je AOV-verzekering.

Ondernemers

Voldoe je aan het urencriterium van 1225 uur? Lever ons dan je urenregistratie aan.

Heb je al meer dan 3 keer de startersaftrek gehad? Laat dat ons even weten. Dit kunnen wij zelf zien in aangiftes van meerdere jaren.

Een balans en winst-en-verliesrekening. Ook wel het overzicht met bezittingen en schulden, alle opbrengsten en kosten die je hebt gemaakt (gesorteerd op categorie) en een lijst met bedrijfsmiddelen en de afschrijvingen.

Let op! Wanneer je dit niet overzichtelijk aanlevert kunnen we jouw hier ook meehelpen. Hiervoor hanteer ik een meerprijs van €50 per uur exclusief btw.

Heb je je administratie in een boekhoudpakket? Dan is het handig als je ons hier toegang toe kan geven.


Laat ons weten of wij je aangifte mogen doen

Gaan wij de aangifte voor je doen? Vul dan het formulier hieronder in en lever ons daarna (graag in 1 mail) alle gegevens aan op info@vanderwerffcontrolling.nl

Ons tarief voor de aangifte inkomstenbelasting is €150 voor een ondernemer en €30 extra voor een partner. Voor particulieren is het tarief €60 en €30 voor een partner.

Klanten die lid zijn van de besloten groep van Van der Werff Controlling krijgen 20% korting. Let op, alle tarieven hierboven zijn exclusief 21% btw.

Vul hieronder je gegevens in