fbpx
boer-andries-van-der-werff

Goed investeren; investeer als een boer

Goed investeren, is dat investeren als een boer? Waarschijnlijk geeft dit jou wat vraagtekens. Alleen het is echt zo, als je investeert als een boer, investeer je goed. Ken je namelijk het gezegde: Boeren leven arm, en sterven rijk. Je moet alleen dit gezegde iets veranderen, arm besteden, maar rijk leven ;).

Investeren als een boer

Je hebt het gezegde vast wel eens gehoord. Boeren leven arm, en sterven rijk. Dit komt, omdat al hun vermogen in het land zit.

En voor de agrarische sector is het dan ook nog mooi dat op landbouwgrond de landbouwvrijstelling zit. Stel jij koopt een pand voor je bedrijf en verkoopt het met winst. Dan is deze winst belast.

Als je landbouwgrond koopt in 1980 en weer verkoopt in 2020, heb je als je het normaal gesproken doet je investering makkelijk terugverdiend. De winst hierop is “redelijk” vrijgesteld. Ik zeg redelijk, omdat het niet helemaal is vrijgesteld maar dat hoef je denk ik niet te weten.

Een boer weet dat landbouwgrond wel in waarde blijft. Voor elke ondernemer: zoek iets wat op lange termijn het meest rendabel is. Koop liever iets wat voor de aanschaf iets duurder is, maar op lange termijn rendabel.

Bijvoorbeeld voor een Schilder, investeer eerst in een steiger die je dan niet meer hoeft te huren in plaats van een nieuwe bedrijfsauto, omdat dat mooi is.

Leven als een boer

In bijna alle gevallen heeft de boer het bedrijf van zijn ouders overgenomen. Hiervoor heeft hij een overnamesom betaald en deze moet hij terugbetalen. Een boer werkt keihard om dit terug te betalen, want dan kunnen zijn ouders nog even genieten van het geld dat ze verdiend hebben.

Om deze schuld zo snel als mogelijk af te betalen leven ze zuinig en gaan ze de schuld zo snel mogelijk afbetalen. Hun inkomen is tijdens hun werkzame leven niet heel hoog. Een boer investeert namelijk erg veel vergeleken met andere beroepen.

Reactie naar de consument

Ik wil graag dat degene die de volgende mening heeft: boeren willen alleen megastallen en ze buiten die dieren allemaal uit en ze zijn gewoon miljonair.

Het volgende doen: koop dan ook even biologische melk. Friesland Campina moet haar biologische melk tegenwoordig zelfs verkopen als normale melk, omdat de gierige Nederlander niet paar cent extra wil betalen.

Als jullie de boeren wat meer geven, willen ze heus ook wel verduurzamen, maar ze gaan niet meer verduurzamen als dat alleen maar geld kost. De gemiddelde agrariër verdient Jan modaal en werkt twee maal jan modaal.

Dus voor de mensen met bovenstaande mening, koop dan ook biologische melk ;).

Andries van der Werff
Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen