fbpx
de-desinvesteringbijtelling

Belastingmiddeling

Eindelijk schrijf ik eens een artikel waar iedereen wat aan kan hebben. In dit artikel ga ik het hebben over belastingmiddeling. Een vaak vergeten trucje dat veel belasting kan besparen bij mensen met een wisselend inkomen. Het kost je eventjes tijd, maar als je iets terugkrijgt heb je een mooi uurloon. 

Heb je…
– Net een nieuwe baan?
– Ben je kort geleden met pensioen gegaan?
– Heb je sinds kort een goedlopend bedrijf?
– Heb je een gouden handdruk gekregen van je oude werkgever?
– Ben je laatst ontslagen door je oude werkgever?
– Of heb je op een andere manier een sterk wisselend inkomen?

Lees dan snel verder.

Wat is belastingmiddeling?

Belastingmiddeling is een fiscale regeling die iedereen kan gebruiken. Het komt vaak voor dat je in het ene jaar veel belasting betaald en in het andere jaar bijna niks hoeft te bepalen. Dit kan komen door een forse inkomsenstijging, bijvoorbeeld een voormalige student die begonnen is met werken, of dat je een forse inkomstendaling hebt. Voor dit probleem heeft de Belastingdienst wat bedacht.

Met belastingmiddeling bereken je je gemiddelde loon over een aangesloten periode van 3 jaar. Vaak komt het voor dat je hierdoor minder belasting hoeft te betalen, omdat je in Nederland in verhouding meer belasting moet betalen als je ook meer verdient (op die grote multinationals na natuurlijk 😉 ).

Hoe werkt een belastingmiddeling?

Met de website van belastingmiddeling.nl  kun je gemakkelijk de belastingmiddeling uitvoeren. Het enige wat je hoeft te doen, is dat je je definitieve belastingaanslagen van de afgelopen jaren op moet zoeken. Op een belastingaanslag staat je belastbaar inkomen uit werk en woning (BOX 1) van de desbetreffende jaren.

Het getal wat hierbij staat moet je invullen in de rekentool van www.belastingmiddeling.nl . Wanneer je dit in hebt gevuld, kom je er vanzelf achter of je recht hebt op belastingteruggave. Er is namelijk helaas 1 addertje onder het gras. Je krijgt pas geld terug als je over de drempel van €545 heen bent. Een goede vriend van mij kwam net op €540 uit, redelijk lullig.

Als je nog dichterbij de €545 komt, krijg je een eervolle vermelding op onze facebookpagina en misschien zelfs in dit artikel.

Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen