fbpx
Energie leverancier vergelijken

Welke energieleverancier is het goedkoopste?

Energieprijzen stijgen

De energieprijzen zijn erg gestegen. Dit komt vooral door een verhoging van de energiebelasting. Vooral de opslag van duurzame energie (ODE) en de belasting op gas is per 1 december fors gestegen. (Bron: PriceWise)

De overheid heeft deze twee energiebelastingen niet voor niets verhoogd. Ze willen namelijk de duurzame energie stimuleren en ze willen het gebruik van gas verminderen.

Slim investeren in energie

De overheid heeft een trend waarbij ze duurzame energie steeds verder willen stimuleren. Ze geven interessante subsidies weg en gelijkertijd verhogen ze de energiebelastingen gigantisch.

Je bent naar mijn mening bijna gek als je er niet over gaat nadenken als je een hoge energierekening hebt. Voor de mensen die niet voldoende spaargeld hebben kunnen zelfs een lening hiervoor afsluiten.

De Rabobank heeft hiervoor een speciale webpagina aangemaakt, waarin ze uitleggen welke financiële mogelijkheden zij bieden om je energierekening te verlagen.

ISDE-subsidie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een ISDE-subsidie beschikbaar. ISDE staat voor Investerings Subsidie Duurzame Energie. Als je in 2020 investeert in een warmtepomp of zonneboiler kun je in aanmerking komen voor de subsidie mits hij op de lijst van het RVO staat.

Verduurzamen verplicht voor bedrijven

In 2023 moet elk bedrijfsgebouw dat groter is dan 100 m2 verplicht energielabel C hebben. Bij het niet nakomen van deze eis volgt een boete. De hoogste boete was in 2017 € 10,000,-.

Voor rechtspersonen (bijvoorbeeld besloten vennootschapen) kan de boete zelfs oplopen tot € 20,250,-. Het RVO heeft hiervoor een handleiding opgesteld waarin wordt uitgelegd welke gebouwen een Energielabel moeten hebben.

Hoe krijg ik mijn energierekening zo laag mogelijk?

Via onze handige energievergelijker, kun je gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken. Op deze manier weet je direct welke energieleverancier het beste bij jou past! Want geld besparen op energie, dat wil toch iedereen?

Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen