fbpx
van-der-werff-controlling-slapen

Investeren in slaap is dé beste investering

Investeren in je slaap is de beste investering voor elke ondernemer. Het hoort bij de basisbehoeften van de mens. Je brengt de meeste tijd van je leven door in je bed. Je laadt jezelf weer op met een goede nachtrust. Dit is naar mijn mening erg belangrijk voor een ondernemer.

Investeren in je slaap

Een dag heeft 24 uur en daarvan slaap je gemiddeld 1/3de deel. Als je goed voor jezelf zorgt tenminste. Sommige mensen kunnen prima met gemiddeld 4 uur slaap. Alleen dit is …. % van de bevolking en ik heb jammer genoeg niet deze gave, en jij waarschijnlijk ook niet.

Moeilijk in slaap komen

Ik ben best wel creatief en impulsief. Vrienden vinden mij soms ook wel wat impulsief en soms zelfs radicaal. Alleen zo ben je of zo ben je niet. Je moet jezelf accepteren en dat doe ik ook maar.

Het nadeel van deze creativiteit is dat ik soms lastig in slaap kan komen. Ik ben gevoelig voor prikkels, dus dan is ontspannen soms eens moeilijk.

Zelf had ik mijn eerste twee-persoonsbed gekregen op mijn verjaardag. Hij was via Marktplaats in de aanbieding. Ik dacht die moet ik gelijk hebben. Alleen na een halfjaar kwam ik er toch achter dat het een miskoop was.

De middelste ondersteuning ging kapot, waardoor ik er hout onder moest doen. Dit was niet het ergste, want dit was op te lossen. Wat wel minder was, was het matras.

Die ging vervormen en ik begon de veringen te voelen. Elke keer als je je omdraait voel je dan ook deze vering.

Het boek Superslapen

Op aanraden van Aart Jan van Erkel heb ik het boek superslapen via Storytell geluisterd. Hierin werd verteld hoe je lekker kunt gaan slapen. Wat ik uit het boek hebt gehaald:

  • Slaap is extreem belangrijk voor je prestaties
  • Met slaap herstelt je lichaam volkomen
  • Het is erg belangrijk dat je weinig prikkels in je kamer hebt. (Geen tv of computer)
  • De juiste temperatuur is belangrijk
  • Zelfs de juiste kleuren in je slaapkamer zijn belangrijk.

Maar het allerbelangrijkste is een goed bed! Een bed moet met je meebewegen en je moet je op je gemak voelen. Dus niet dat je diep in de nacht wakker wordt, omdat er zo’n vering in je rug zit.

Slapen voor ondernemers

Goede beslissingen en goede plannen komen alleen vooral als je ook goed uitgerust bent. Dus denk maar eens twee keer na voordat je weer een nachtje doorhaalt voor het snelle werk.

Erg bekende ondernemers, kuch Elon Musk, die er geen geheim van maakt, ziet er ook steeds minder gezond uit. Dat heeft volgensmij wel wat te maken met zijn slaapritueel.

Let op mijn slaapgeheim staat hieronder. Dat ga ik niet zomaar prijsgeven.

Hier mag je van profiteren, maar dan geniet ik ook een klein beetje van jou mee, want de button is een affiliate link.

Mijn beste investering ooit: het Emma-Matras

1 december kreeg ik hem dan binnen: mijn Emma-matras. Ik heb er … voor betaald en hij is tot nu toe elke euro waard. Ik heb zelf een boxspring, het topmatras en matras zijn 1.8 m bij 2 meter.

Nadat ik het boek: Superslapen had geluisterd, wilde ik het beste bed ooit hebben. Na wat googlen kwam ik uit bij het Emma-matras. Het was uitgeroepen tot het beste matras volgens de consumentenbond.

Ik vond het zelf ook belachelijk duur voor een bed, maar ze geven de garantie dat je 100 dagen kunt proefslapen. Nou ik dacht ik probeer het gewoon als hij niet lekker ligt of niet bevalt.

En echt ik raad het iedereen aan.

Klein nadeel van het Emma-matras

Zelf ben ik van mijn ouderlijk huis verhuisd naar een kleiner huisje. Mijn tweede geliefde moest natuurlijk ook mee.

Helaas paste het boord niet door het trapgat, maar de rest hebben we gewoon door het trapgat gekregen. Dus met nadruk op klein qua klein huis, kan je Emma-set niet helemaal naar boven.

Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen