fbpx
body en fit

Body en fit: wat kun je van dit bedrijf leren?

Wat is wei nou eigenlijk? 

Lekker een plakje kaas op brood, gemaakt van melk van een lokale koe. Maar voordat dat plakje op je brood ligt, wordt de wei al gemaakt. Het is namelijk een bijproduct van kaas, wat ontstaat tijdens het maken van de kaas.

Eerst werd de wei weggegooid, want het was gewoon afval. Later werd het aan de varkens gegeven. Die bleken er wel erg hard van te groeien, waarna mensen het ook maar eens gingen proberen. Op mensen heeft wei hetzelfde effect. Het zit namelijk vol met eiwitten, wat goed is voor de spiergroei.

Nu is wei enorm populair voor mensen die veel sporten. Vaak weipoeder gemengd met water, zodat het een drankje wordt. Ook wordt er vaak een smaakje aan toegevoegd, omdat wei van zichzelf enorm zuur is.

De meest voordelige vorm voor zowel sporters als producenten is wei-eiwitconcentraat.

Valt er wat mee te verdienen?

Voor een kaasboer valt er zeker goed te verdienen aan de verkoop van weipoeder. Het product wordt grotendeels gemaakt tijdens de productie van kaas.  Daardoor kost de productie niet veel meer geld dan het maken van de kaas.

Door de brokken wei te verpulveren, ontstaat de populaire weipoeder. Zoals uit dit artikel van Business Insider over het Friese Body & Fit blijkt, zijn er miljoenen te verdienen met de verkoop van het product.

Oprichters Ilco Bos en Laurenz Roelevink richtten de winkel in 1995, toen nog fysiek, op. Ondertussen hebben ze de grootste webshop in deze poeders van de BeNeLux en zijn ze de laatste tijd uitgebreid naar Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

Dat succes werd opgemerkt door de Ierse gigant Glanbia, die het bedrijf voor 100 miljoen opkocht. Hiermee is de vraag of er geld te verdienen valt met wei wel beantwoord.

Wat kun je leren van Body en Fit?

Body en fit heeft het product dat eerst alleen gevoerd werd aan varkens, omgetoverd tot een product dat elke sportfanaat wil hebben. Ze hebben het oeroude product geweldig in de markt gebracht. Door een smaakje toe te voegen, werd het opeens interessant.

Tegenwoordig vinden mensen voeding steeds belangrijker. De vraag naar eiwitrijke producten is door de jaren heen dan ook sterk gestegen. Body en Fit heeft hier perfect op ingespeeld.

Doordat je innovatief bent en perfect inspeelt op de markt, kun je een gigantische verkoopprijs vragen. Een kilo onbewerkte wei kost op tijd van schrijven nog niet eens € 1. Terwijl de prijs van Whey perfection op dit moment €10,32 kost per 750 gram.

Omgerekend ligt er dus € 12,76 marge op 1 kilo! In procenten is dit 1276%! Dat is bijna hetzelfde rendement als de Bitcoin in zijn hoogtijden. 

Wil je ook zo’n grote marge? Zorg er dan voor dat jouw product of dienst uniek is in de branche waarin jij opereert en dat het perfect aansluit bij de behoeftes van jouw klanten. Innovaties maken zulke marges nodig.

De wereld is steeds sneller aan het veranderen. Het wordt daarom steeds belangrijk om zo snel mogelijk in te spelen op de nieuwe veranderingen. Charles Darwin wist dit al heel lang.

It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.

— Charles Darwin

Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen