fbpx
Minder hard werken meer verdienen ondernemerstips

Minder hard werken en meer verdienen

Minder hard werken en meer verdienen, dat wil toch iedereen? Je denkt vast dat het helemaal niet kan. Je moet juist werken voor je centen en zonder hard werken kom je er niet. Zo is iedereen inderdaad opgevoed en dat wordt er bij jou op school ook ingestampt. Waarom? Omdat je wordt opgeleid voor een werknemer en dan moet je inderdaad hard werken om meer te verdienen.

Definitie van hard werken

Veel mensen maken naar mijn mening misbruik van de term: “hard werken”. Ik ga je nu vertellen wat hard werken is. Hard werken is het moment dat je om 4.00 uur opstaat in de ochtend, twee bedrijven runt, drie pauzes hebt. Namelijk tijdens de koffie om 10.00 uur, met het middageten om 12.30 uur en met het avondeten om 19.00 uur.

Na het avondeten wil je dan eigenlijk het liefst slapen, alleen dan moet je nog 2 uur arbeidsintensief werken en dan kun je om 21.00 uur ‘s avonds eindelijk naar bed.

Totaal kapot kun je heerlijk slapen en dan gaat het wekkertje weer om 04:00 uur. Hoe kom ik ooit bij dit verhaal? Mijn pake (Fries voor opa) vertelde me dit toen ik een keer wat doorvroeg tijdens een bezoekje.

Hij vertelde mij over zijn werkzame leven. Hij had 2 agrarische bedrijven, een melkveebedrijf en een akkerbouwbedrijf. Op dat moment zat ik voor mijn gevoel in lichte stress, omdat ik niet 4x had gesport die week vanwege mijn 40-urige werkweek.

Voor mijn gevoel had ik het toen echt druk. Na dit verhaal van mijn opa, werd voor mij duidelijk wat hard werken is. Ik neem die term niet meer in mond. Punt!

De 4-urige werkweek

Sommige mensen hebben vast wel het boek gelezen van Timonthy Ferriss: the 4-hour workweek. Zelf heb ik hem niet gelezen. Omdat mijn Engels niet geweldig is, heb ik op YouTube een samenvatting van dit boek bekeken.

Scheelt mij heel veel leestijd en ik schat in dat ik hierdoor de essentie van het boek veel beter begrijp dan als ik het had gelezen.

Deze punten haalde ik uit het boek:

Probeer te kijken naar de zaken die je kunt uitbesteden. Denk aan boodschappen doen, e-mails verwerken of klantcontacten voeren.

Boodschappen kan je tegenwoordig laten bezorgen, je kunt je e-mails door iemand anders laten verwerken en je klantcontacten kan je uitbesteden aan een chatbot.

Vooral dat laatste is interessant. Op het moment van schrijven ben ik hier ook mee bezig.

Andries van der Werff- Founder Van der Werff Controlling

Daarnaast moet je geld gebruiken waarvoor het bedoeld is, namelijk als ruilmiddel. Voor hetzelfde geld wil je de beste deal. Een flatje in Amsterdam voor € 2.000,- per maand of een vakantievilla in Azië. Ik had het wel geweten.

Geld verdienen zonder te werken

Geld verdienen zonder te werken, is voor veel mensen een utopie. Alleen het bestaat echt. Het wordt ook wel passief inkomen genoemd. Ken je die term? Waarschijnlijk nog niet.

Een goede vriend van mij vroeg zich af hoe je geld kon verdienen zonder te werken, want volgens hem kon dat helemaal niet. Ik zei dat dit zeker wel kan. Die goede vriend vroeg verbaasd: hoe dan wel dat zou ik dan ook wel willen?

 1. Je kan geld verdienen via Aandelen
 2. Mensen voor je laten werken
 3. Geld verdienen in onroerend goed
 4. Geld verdienen met ‘digitaal onroerend goed”

De eerste drie begrijp je waarschijnlijk wel direct. Als je investeert in de goede aandelen ga je daar geld mee verdienen en daar hoef je niet voor te werken. Kijk maar eens naar het aandeel van het moederbedrijf van Google

Schermafbeelding-2019-02-08-om-16.22.22-1024x670
Aandeel van moederbedrijf van Google

Als je in 2007 hierin had geïnvesteerd, had je nu een leuke beleggingswinst gemaakt. Natuurlijk, moet je eerst goed onderzoek doen. Voordat je in een aandeel investeert.

Daarnaast moet je bijhouden of het aandeel nog steeds in je portefeuille past. Als dit niet zo is, moet je er afscheid van nemen.

Digitaal onroerend goed

Naast onroerend goed, kan je nu ook geld verdienen via digitaal onroerend goed. Met digitaal onroerend goed, bedoel ik websites. De meeste mensen weten dat websites geld opbrengen via advertenties.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat er nog veel meer mogelijke manieren zijn om geld te verdienen via je website. Verschillende manieren om via je website geld te verdienen:

 • Affiliate marketing
 • Dropshipping
 • Digitaal platform

Onze marketingman Mark Bethlehem is ervaringsdeskundige op het gebied van online geld verdienen. Op het moment dat je meer informatie over deze onderwerpen wilt weten, kun je altijd vrijblijvend contact met Mark opnemen.

Ondernemer worden in plaats van je eigen werknemer

Een ondernemer heet niet voor niets een ondernemer. Dat betekent namelijk dat hij iets onderneemt, hij werkt niet, hij onderneemt!

Veel ondernemers werken 60 uur per week en hopen dat ze dan 40 uur kunnen doorfactureren naar een klant. Ze moeten de boekhouding hiervan doen en bekijken hoe ze de aankomende week ooit gaan redden.

Naar mijn mening werkt een goede ondernemer aan zijn bedrijf en niet in zijn bedrijf. Zelf moet je niet teveel bezig met uitvoerende taken. Jij als ondernemer moet natuurlijk nog wel wat binding houden met de werkzaamheden die jouw bedrijf uitvoert, maar probeer dit zoveel mogelijk uit te besteden.

Probeer ervoor te zorgen dat je elke week minimaal 1 dag kunt nadenken over jouw bedrijf. Of je strategie nog de juiste is. Bekijk ook welke middelen jouw bedrijf nodig heeft om deze strategie uit te voeren.

Op het moment dat je ziet dat jouw bedrijf aan het groeien is, moet je al je nieuwe potentieële werknemer in beeld hebben. Je moet ervoor zorgen dat je jouw nieuwe werknemer niet te laat in beeld krijgt.

Op die manier blijft jouw bedrijf altijd: “in control” oftewel toekomstbestendig. Als dit niet gebeurd kan het zijn dat je te weinig omzet draait en te weinig omzet kan ervoor zorgen dat je jouw personeel niet meer kunt betalen. Met als gevolg dat je iemand moet ontslaan.

Op het moment dat je erachter komt dat jouw bedrijf iets mist, moet je direct actie ondernemen. Probeer iemand te vinden die ervoor zorgt dat deze tekortkoming wordt gecompenseerd.

Daarnaast is het belangrijk om jouw bedrijf systematisch te beoordelen.

 • Loopt alles vlekkeloos?
 • Zijn je partners nog oké?
 • Heb je genoeg leuke klanten?

Dat zijn allemaal goede vragen die je als ondernemer aan jezelf moet stellen.

Maak van je werk je hobby

Op het moment dat je denkt als ondernemer: ik doe deze klus alleen voor het geld. Ga dan alsjeblieft even naar indeed.nl en zoek een baan als loonwerker.

Als je je werk doet, omdat het leuk is, heb je de allerbelangrijkste stap al gemaakt. Dat is ook de reden dat mijn pake zijn levensstijl heeft volgehouden. Het was echt zijn roeping. Anders houd je dat niet vol.

Hoe maak ik van mijn werk mijn hobby?

Als je zaken niet leuk vindt, besteed dat dan direct uit. Hint, Hint nog een boekhouder nodig? Call me!

Maar even zonder gekheid, probeer de zaken die je leuk vindt, zelf te doen. De zaken die je niet leuk vindt en waarvan je geen energie krijgt, ga je vanaf nu uitbesteden wanneer dat kan! Dit is een goede tip zodat je minder hard hoeft te werken en meer gaat verdienen.

Maar hoe ga ik dat uitbesteden financieren?

Simpel gezegd besteed ik 80% van mijn geld aan dingen die mij geld opleveren de andere 20% besteed ik aan leuke dingen. Daarnaast zoek ik altijd naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Sommige mensen besteden € 100,- voor een Van Gils overhemd, ik ga 1x in het jaar met een goed sales-event naar Bataviastad en ik koop gelijk 3 overhemden voor € 100,-. Zorg ervoor dat je je geld goed gebruikt.

Goede arbeidskrachten kan je bijvoorbeeld vinden via Fiverr. Voor €50,- is het logo van: Van der Werff Controlling gemaakt.

Naar mijn mening is niet veel verdienen met je onderneming zijn, een keuze. Kun jij je hierin vinden na het lezen van dit artikel?

Andries van der Werff- Founder/ Van der Werff Controlling
Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

2 gedachten over “Minder hard werken en meer verdienen”

 1. Leuke tips allemaal Andries. De meeste sta ik ook zeker achter. Nog even een retourtip. Besteed het schrijven van de Nederlandse taal uit. Een cursus Nederlands kan natuurlijk ook, maar dat kost meer tijd.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen