fbpx
Beste-laptop-voor-ondernemer

Tip: Beste laptop voor ondernemers

Wat is nou de beste laptop voor ondernemers? Bijna iedere ondernemer heeft een goede laptop nodig waarmee ze goed kunnen werken en productief kunnen zijn. Ik ben fan van de MacBook van Apple.

Ik heb tijdens mijn studie een MacBook air 2015  aangeschaft en heb hier nog geen enkele dag spijt van.

Al moest ik in het begin erg wennen aan de functies van Apple. Als je een trema op de “e” wil zetten, werkt dit namelijk iets anders dan met een Windows-computer.

Daarnaast kost de MacBook meer dan de meeste laptops met Windows.

Pluspunten MacBook

#1 De batterijduur

Het eerste en belangrijkste punt is de batterijduur. Vergeleken met andere laptops is de accuduur van de MacBook uitzonderlijk goed.

Je accu is bijna nooit leeg, wat een hoop frustratie scheelt. Daarnaast moet je laptop niet per se aan de stroom. Iedereen herkent waarschijnlijk wel de situatie dat je een belangrijke afspraak hebt en je je laptop niet aan kunt krijgen, omdat er geen stopcontact in de buurt is.

Jouw laptop kan nog zo’n koopje zijn geweest, maar als je door een lege accu een potentiële klant mist, wordt die goedkope laptop toch al gauw duur.

#2 Stijlvol

Eerlijk is eerlijk, de producten van Apple zien er altijd gelikt uit. Jij wilt als ondernemer toch ook goed voor de dag komen. Is het niet een pareltje?

apple-apple-devices-computer-191158-300x200

#3 Onder de streep het ..

Goedkoopst! Wellicht vind je de aanschaf van een Macbook erg prijzig. Op lange termijn is een Macbook vaak goedkoper dan een andere laptop.

Als ik spreek vanuit mijn eigen ervaringen gebruik ik mijn MacBook al langer dan mijn vorige laptops. Hierdoor kan je de kosten van een laptop verspreiden over meer jaren waardoor je per jaar een stuk minder geld kwijt bent.

Een bijkomend voordeel is dat jouw MacBook geld waard blijft. Mijn MacBook Air uit 2015 die ik in juli 2016 heb gekocht voor €1.000, wordt in december 2018 nog voor €600 aangeboden op Marktplaats.

Kortom, de aanschafprijs is hoger dan die van een andere laptop, maar hij gaat langer mee en blijft een stuk meer waard.

Hoeveel geld besteed jij in 2 jaar aan een laptop? Laat het weten in een reactie of een mail!

#4 Applicaties van Apple

Mensen houden in principe niet van verandering. De meeste mensen gebruiken alle Office programma’s van Microsoft, zoals Word, PowerPoint en Excel.

Maar wist je dat er ook andere applicaties zijn? Apple heeft namelijk eigen applicaties, die precies hetzelfde doen als de producten van Microsoft en naar mijn mening zelfs beter.

Apple heeft als tekstverwerker Pages, als presentatieprogramma Keynote en als calculatiepogramma Numbers. Het grote voordeel van deze programma’s is dat ze gratis bij je MacBook zitten.

Voor de legale gebruiker scheelt dat dan toch zo weer enkele tientjes per jaar en deze factor weegt zwaar mee met het derde pluspunt: onder de streep is de MacBook het goedkoopst.

Daarnaast vind ik Airdrop erg fijn werken. Dit is een soort bluetooth service tussen verschillen Apple-apparaten. Ik kon het eerst ook niet. Mijn Duitse studiegenoot heeft het mij geleerd. Thanks Dominic ;).

Schermafbeelding-2019-02-05-om-15.46.19-300x224

Het grote nadeel van een Macbook

Veel mensen zullen zeggen het prijskaartje. Het grote nadeel dat ik vind is dat ze naast hun premiummerk-strategie nog een andere winstgevende business hebben.

Dit is de bijna verplichting om bijpassende accessoires te kopen voor een Macbook. Bij mijn nieuwe Macbook (Pro 2018) heb ik 4 USB-C poorten. Nou in conservatief Nederland heb ik hier nog erg weinig aan.

Dus hiervoor heb ik een Hyper Drive gekocht die ervoor zorgt dat 2 van mijn USB-C poorten worden omgetoverd tot bijna elke relevante poort. De prijs hiervan zit dan toch weer rond de 120 euro.

DSC_0662-300x200

Een ander opvallend iets bij deze Macbook vond ik de normale hoofdtelefoonaansluiting. Tegenwoordig heb ik alleen nog maar oordopjes met een lightning-poort. Dus ik moet weer nieuwe oortjes kopen of gewoon mijn bluetooth koptelefoon gebruiken.

Waar moet je jouw MacBook halen?

Als je jouw MacBook koopt via de officiële Apple Site, krijg je waarschijnlijk een factuur met Ierse btw. Apple is officieel namelijk gevestigd in Ierland.

Het gevolg hiervan is dat het erg ingewikkeld is om de btw hiervan terug te krijgen. Je kan dit probleem echter gewoon voorkomen, door je producten in Nederland te kopen.

Zelf koop ik mijn Apple-apparaten altijd via Amac. Amac is gevestigd in Nederland en hierdoor krijg je gewoon een factuur met Nederlandse btw. Wel zo makkelijk voor jouw administratie en voor het terugkrijgen van de btw.

Nog meer redenen om te kiezen voor Amac:

  • Ze hebben regelmatig leuke kortingsacties
  • Mogelijkheid om je apparaat aanvullend te verzekeren via iCare
  • Mogelijkheid om in termijnen te betalen
  • Ze hebben fysieke winkels waar je het product kan uitproberen.
  • Mogelijkheid om 2 jaar extra garantie bij te kopen.
Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen