fbpx
fiscaal-voordelig-sporten-van-der-werff-controlling

Fiscaal voordelig sporten

Je weet vast en zeker wel dat bewegen erg belangrijk voor je is. Als je een kantoorbaan hebt, is regelmatig sporten erg belangrijk om toch aan je dagelijkse beweging te komen. De overheid stimuleert dit dan ook via het Nationale Bedrijfsfitnessplan. In dit artikel lees je hoe je flink kunt besparen op je sportabonnement in 2024. Ga ook fiscaal voordelig sporten in 2024. 

Bedrijfsfitness Nederland

Bedrijfsfitness Nederland is een organisatie die sportscholen verbindt met het bedrijfsleven. Veel sportscholen zijn aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Als je geluk hebt, is jouw sportschool hier ook bij aangesloten.

Vervolgens moet je kijken of jouw werkgever hier bij  is aangesloten. Als dit zo is, biedt jouw werkgever jou waarschijnlijk de mogelijkheid om fiscaal voordelig te sporten. Maar hoe werkt dat precies?

Zo werkt fiscaal voordelig sporten

In het geval dat je in loondienst werkt, heb je vast en zeker weleens gekeken naar je loonstrookje. Hierop zie je waarschijnlijk dat er een redelijk groot bedrag opgaat aan belastingen.

Het hoogste bedrag dat er op jouw loonstrookje staat, is jouw bruto salaris. Het gedeelte dat je  op jouw bankrekening krijgt, is waarschijnlijk een lager bedrag. Dit bedrag wordt jouw netto salaris genoemd. Hieronder zie je een voorbeeld van mijn eigen situatie:

Rekenvoorbeeld 

Bruto salaris Andries:   € 2.100,-
Belastingdruk (20%)* -€ 420,-
Netto salaris Andries   € 1.680,-

*De belastingdruk is het percentage van je inkomen dat opgaat aan belasting. De 20% is een inschatting.

Bedrijfsfitness Nederland heeft ervoor gezorgd dat jouw sportabonnement wordt betaald via jouw werkgever. Vervolgens verrekent jouw werkgever de kosten van het sportabonnement met jouw brutoloon.

Als we uitgaan van een sportabonnement van € 40 per maand (jaarlijks €480) krijg je bij mij de volgende situatie:

Rekenvoorbeeld 2

Bruto salaris Andries:   € 2.060,- (€2100 – €40)
Belastingdruk (20%)* -€ 412,-
Netto salaris Andries   € 1.648,-

In de eerste situatie had ik na het betalen van mijn sportabonnement nog € 1.640,- (€1.680 – €40) loon over. In de tweede situatie houd ik € 1.648 over. Dit is in mijn situatie een besparing van € 8,- per maand. Jaarlijks bedraagt dit voordeel € 96,-!

Daarnaast kan ik je alvast twee zaken verklappen:

  1. Hoe duurder jouw sportabonnement is, hoe groter jouw fiscale voordeel zal zijn.
  2. Hoe meer jij verdient, hoe hoger jouw fiscale voordeel zal zijn.

Bedrijfsfitness Nederland heeft deze handige rekentool waarmee jij kunt uitrekenen hoeveel jouw voordeel zal zijn. Ik ben zeer benieuwd wat jouw fiscale voordeel is. Laat het mij weten in de reacties!

Welke sportschool moet ik kiezen?

Je kent het vast wel, je begint in het nieuwe jaar vol goede moed met regelmatig sporten. Na enkele weken is je motivatie echter helemaal weg en komt het erop neer dat je bijna nooit meer naar de sportschool gaat.

In Leeuwarden is er een sportschool die hierop inspeelt. Het achterliggende doel van de meeste mensen die vaker willen sporten is: fit worden. Fit20 Leeuwarden is hiervoor de oplossing voor drukke ondernemers.

Met 20 minuten per week sporten ervaar je al vele voordelen.

Fit20 Leeuwarden is ook aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Ben je nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de website van Fit20 Leeuwarden. 

Picture of Andries van der Werff
Andries van der Werff
Ik help online ondernemers om meer geld te verdienen en minder belasting te betalen. Hé, Ik ben Andries van der Werff en ik heb de opleiding tot belastinginspecteur voor alle zeven belastingrechten gedaan en weet precies waar jij op moet letten als jij te maken hebt met de Belastingdienst. Andries van der Werff - Fiscaal Adviseur

Download ze hier

Plaats een reactie

Gratis tips

Leer Hoe Je Als Ondernemer Gemakkelijk Geld Kunt Besparen d.m.v. belastingvoordelen